Bijbelleesgroep voor geïnteresseerden

scannen0003Graag zou ik, samen met geïnteresseerden, een bijbelleesgroep vormen. Het doel van deze laagdrempelige groep is om de Bijbel beter te leren kennen en begrijpen. Hiertoe lezen de deelnemers maandelijks thuis een gedeelte uit de Bijbel. Vervolgens zal tijdens de (maandelijks te houden) bijeenkomsten gezamenlijk besproken worden hoe een ieder de gelezen tekst heeft beleefd. Wat sprak aan, wat was moeilijk, wat riep vragen op? Daarbij kan ik als gespreksleider fungeren en ook de nodige achtergrondinformatie aanreiken. Deze cursus is voor iedere geïnteresseerde bedoeld. Het maakt hierbij niet uit of men gelovig is of niet. Voorkennis is niet vereist, en luisteren in plaats van meepraten mag ook. Deelname is vrij, en deelnemers kunnen zelf bepalen hoe lang ze mee willen doen. Voor meer informatie of opgave: ds. Bart Trouwborst, predikantwijkzuid@kerkpleinnieuwleusen.nl.

Naar aanleiding van dit initiatief is een gesprek met mij hierover verschenen in de Meppeler Courant.

In de overdenking in ons kerkblad (Het Klankbord) bespreek ik dit idee eveneens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s