Ruimte nemen of ruimte laten? Voorbeelden van verbanden tussen bijbelverhalen in het Oude Testament. Over Abraham, Lot, David, Saul en anderen.

In het bijgaande bestand vindt u een aantal gedachten bij verschillende verhalen uit het Oude Testament, die verrassend met elkaar verbonden blijken. En die samen één boodschap uitdragen: om te leven uit liefde voor God en de naaste, door elkaar de nodige ruimte te gunnen.
Die boodschap blijkt wijdvertakt door de Bijbel te lopen, wanneer je op zoek gaat naar overeenkomsten tussen verhalen.
Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet, die hierin sterk opvallend zijn.
Misschien hebt u ook nog wel gedachten of ideeën hierbij: deel ze dan gerust via de reactiemogelijkheid bij dit blog. Benieuwd wat u (er van) vindt!

One thought on “Ruimte nemen of ruimte laten? Voorbeelden van verbanden tussen bijbelverhalen in het Oude Testament. Over Abraham, Lot, David, Saul en anderen.

  1. Het is wel heel veel wat je ons voorlegt!! Maar wat je zegt, dat je uit liefde de ander ruimte geven moet: dat hoort toch bij liefde? Die is niet verstikkend of beperkend. Mooi zoals je verschillende bijbelgedeelten naast elkaar legt! Iemand vertelde mij eens, dat het scheppingsverhaal telkens terugkomt. Het is een soort spiraal, waarbij de schepping het middelpunt is en waarbij op andere plaatsen/tijden dat in een ander verband bepaalde aspecten herhaald worden. Of waar het in het ene verhaal misging, dat in een ander verhaal goedgemaakt wordt. Zo zijn de brieven van Paulus aan de 7 gemeenten ook verbonden met de 7 scheppingsdagen. De Bijbel zit vol wondermooie verbanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s