One thought on “Zondag 19 juli 2020 | Exodus 33

  1. Dit Bijbelgedeelte is mij erg dierbaar. Eind jaren negentig werd dit gedeelte gelezen ’s morgens al heel vroeg, als er een transport met hulpgoederen naar Oekraïne ging vanuit Nieuwleusen. Voordat het gezelschap vertrok kwamen zij die heen gingen en hun dierbaren bij elkaar om een zegen te vragen. “Als Gij zelf niet meegaat, doe ons van hier niet optrekken.” Het transport was niet zonder gevaar en er gebeurde heel vaak wat, maar God was er altijd bij.

    Ik heb eens nagekeken of Aärons taak veranderde na het gouden kalf, maar hij blijft leidersfuncties houden. Ik stuitte wel op Ex 24: 9. Niet alleen Mozes klimt de berg op, maar Aäron, zijn beide zonen Nadab en Abihu en 70 oudsten gaan mee. En zij zagen de God van Israël. Zij aanschouwden God en zij aten en dronken. Mozes klimt dan samen met Jozua verder. In Ex 32:17 wordt Jozua weer genoemd als zij de berg afdalen. Heel bijzonder dat die mensen God zien en dat Mozes dus niet alleen op de berg was. Maar waar bleef Aäron al die tijd? In Ex 32:1 verzamelt het volk zich rond Aäron, terwijl er niemand de berg verder op mocht. Zo blijven er losse eindjes waar ik zo geen geheel van kan maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s